Підписатись на розсилку нових статей

С 2009 года журнал издается при поддержке Международного благотворительного фонда в честь Покрова Пресвятой Богородицы


Журнал «Отрок» приглашает авторов для сотрудничества! Пишите нам на адрес: otrok@iona.kiev.ua

Рекомендуємо відвідати

Свято-Троицкий Ионинский монастырь Молодость не равнодушна Покров Страничка православной матери Журнал Фамилия Ольшанский женский монастырь

Наші друзі

Священна історія

Ми часто обкрадаємо себе, знайомлячись із біблійними сюжетами за переказами «Закону Божого» або задовольняючись пізнаннями з «Дитячої Біблії». Після виконання пророцтв і Втілення Христового час закону змінився на час благодаті. Але книги Старого Завіту не втратили свого значення. Спаситель говорив про Себе: «Я прийшов не порушити закон, але виконати його». Безодня смислів відкривається уважному досліднику Біблії, а Істина, явлена в Новому Завіті, виблискує ще яскравіше в промінні біблійної мудрості. «Отрок» планує присвятити серію статей героям старозавітних книг. Коли крізь пил віків та піски пустель проглядаються риси реальних людей, вибір яких став поворотною точкою історії, стає можливою зустріч, що надає нового сенсу і нашим власним шляхам.

Апостол Марк

Апостол Марк

09.02.2012

У кожного з євангелістів є свій символ, який бере початок у видінні чотирьох ангельських істот, котрих описує на початку своєї книги пророк Єзекиїл. Там вони супроводжували Господа в його урочистій ході — і тому їм уподібнені чотири апостоли, які склали письмове свідчення про земне життя Христа. Символом Марка був обраний лев, бо він зображує силу і міць Ісуса, і сам його текст, сповнений енергії і руху, подібний до стрибка лева.

Найстрашніше число

Найстрашніше число

06.02.2012

З усього Нового Завіту Апокаліпсис, або книга Одкровення, святого апостола Іоанна Богослова, мабуть, є найбільш складною для розуміння нашого сучасника. Навряд чи можливо вирішити численні загадки Апокаліпсиса, проте варто спробувати спростувати хоча б деякі помилкові твердження, пов’язані з неправильним розумінням різних місць цієї містичної книги.

Дорогие читатели Отрока! Сайт журнала крайне нуждается в вашей поддержке.
Желающим оказать помощь просьба перечислять средства на карточку Приватбанка 5457082237090555.
Отрок.ua в: